j nu este pinguin și nu se teme de lingurile de lemn lui îi e frică de castroane pe cuvânt

pe j l-au amenințat cu o lingură de lemn, nenorociții. a dat să fugă, disperat, și-a amintit că numai castroanele au efecte catastrofale și-atunci pentru întâia oară și-a ieșit din rolul de laș. ba chiar și-a găsit prietenul imaginar alături în carne și oase (lupta pentru adevăr fără să disculpe pe nimeni, se lăsase de drept, într-un stâng tindea să atingă dreptatea îngropată la mile întregi de idei). se căutaseră de ani buni. serile îi urla numele scoțându-și capul de mărimea unei porumbe pe geam așa cum urlă lupii la lună. vecinii ziceau că-i nebun și între aste două lumi proptiseră o strecurătoare. ca nu care cumva să li se intersecteze gândurile diminețile când cafeaua din noroi avea un iz mai aparte și deștepta și-un deșteptător care nu era-n formă de cuc. j nu bea cafea și se hrănea numai cu vise.

nu visele lui fiindcă era imposibil să dormi în cocina aia. te trezeai mâncat pe jumătate de hoții de hârtie (dar te desenai la loc, din experiență și mai aproape de perfecțiune) sau și mai grav jefuit de speranță (p-asta n-o dobândeai din neîmpliniri și pentru a aduce un vis la stadiul realizabil trebuia să te bați cu mori de vânt mai ceva ca un quijote).

j a fost mai multe chestii simultan, are puteri supranaturale de a căror existență nu-l bănuie nimeni. nici el nu știe de ele. dar de câte ori are nevoie de un cineva care să-l mustre, să-i dea în nas cu sfaturi mai proaste și care duc către faimosul nicăieri, j are parte de un minunat pinguin lipit de-un ciob. la început a crezut că-i oglindă. s-a verificat de câteva ori și nu s-a regăsit. j nu e orb și totuși te cunoaște din atingeri delicate. j nu știe ce e omul și mereu pocește denumirile.

j, ajutat de realul său, crezut inițial imaginar, prieten bănuit că ar fi pinguin și totuși divorțat în acte depuse bine la stat de autorități, o sfârșește izbindu-și întreaga ființă ireală de lingura ce părea inofensivă.

O altă recomandare: magazin noriel alba iulia. Poate te interesează şi bluze copii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s