mărul

Și-a trecut și Paștele. Așa cum a și venit. Am descoperit și că sunt un om rău. Dar nu sunt un om rău fiindcă vreau să fiu un om rău ci pentru că cei ce mă înconjoară mă forțează să mă comport urât. Ce atâta insistență? Când nu merge, nu merge și gata.  Și tu rămâi fericit fiindcă nu obosești alte persoane.

Nu poți lua un măr și să-i zici: acum ești pară. Adică poți, dar tot măr e. Și merele sunt mai bune. Și dacă tu vrei o pară cauți o pară. Or, dacă mărul vede că tu nu ești tot măr și nu ai cum peste noapte să ajungi măr iarăși lași mărul în pace. Cel mai bun lucru pe care-l poți face mărului e să te depărtezi de el, să îți continui traiul ca și până atunci. Oricum dacă ai avea mărul te-ai comporta cu el ca înainte de a ști că există. Mărul nu e un moft. Mărul nu e un premiu pe care-l câștigi și apoi îl pui în vitrină. Mărul mucegăiește în halul ăsta. De ce să-ți bați joc de un măr? În plus, nici nu ai habar cum să te comporți cu un măr. Nu scrie nicăieri, iar ție oricum nu îți iese. Mărul nu se leagă la cap fără să îl doară. În plus, nici nu știe ce vrea. E un măr june care abia acum vede lumea, și nu vrea să se limiteze. Se simte bine în singurătate. Mărul nu știe să arate, nu vrea să arate, nu vrea nimic. Ba vrea. Să accepți că e un măr și ție-ți trebuie o pară. Nu cu mult timp în urmă a crezut că și tu erai măr. Și nu mai era pe linia de plutire. Trecea prin cele mai groaznice stări prin care pot trece merele. A realizat brusc că tu jucai rol de măr. Că în tine se ascundea o pară. Perele sunt certărețe, vor să fie căutate, să se vadă iubite, nu au încredere, fac numai de capul lor, sunt egoiste, nu știu diferența între to love și to be in love, sunt impulsive tare și le place să se joace, au destule pe cap dar mai vor și mai vor, uneori vor să simtă că trăiesc și caută probleme…. așa dau peste mere. Mărul nu se complică. E simplu. Albă sau neagră. Dacă e gri nu e bine. Dacă e albă tot nu e bine. Așa că ori e neagră, ori nu e. Perelor le place să combine. Merelor li se ia repede.

Așa că lasă mărul să trăiască. Nu are nevoie de iubire. Nu are nevoie de nimic. Mărul trebuie să se mențină și cu grijă să evite mucegaiul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s