Chec

Şi ca desert, ceva rapid: chec (tot premieră):

8 ouă/ 8 linguri ulei/ 2 căni de zahăr/ 2 căni făină/ 20 linguri apă fierbinte/ esenţă rom/ cacao/ zeamă de lămâie

Freci gălbenuşurile bine bine cu o cană de zahăr, după adaugi apa fiebinte lingură cu lingură.

Albuşurile le baţi cu restul de zahăr, adaugi zeama unei lămâi şi romul.

Apoi amesteci gălbenuşurile cu albuşurile, pui făina. Baţi bine.

Opreşti într-un bol aluat peste care pui cacao. Împarţi în 2 tăvi; adaugi compoziţia oprită; coci la foc potrivit.

Photo0296 Photo0303 Photo0304 Photo0305 Photo0306 Photo0316 Photo0319 Photo0320 Photo0321 Photo0321_001

Delicios,simplu, rapid. Totuşi cred că trebuie pus mai puţin ulei şi mai mult zahăr. + tata mi-a zis că din compoziţia asta scotea 3 tăvi; aia nu ştiu. Şi dacă nu mi-ar fi scăpat puţin gălbenuş la separare peste albuş (că na, graba strică treaba) cred că-mi ieşea şi mai umflat (crescut). În orice caz, e gustos.

Poftă bună!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s