“Muzica nu este o dublură a versului, ea îi creează o dimensiune nouă. “

Bianca nu poate să-i scrie lui M. când este dezordine. Aşa că de la 4 încoace dă-i cu aspiratul, dă-i cu ştersul prafului, dă-i cu aranjatul şifonierului, dă-i cu schimbatul lenjeriei. Şi în final, a pus mâna pe stilou. Bianca nu ştie noua adresă poştală a lui M. Aşa că nu îi va trimite niciodată toate scrisorile astea banale în care nu îi spune mare lucru, decât ce face, ce simte, ce nu simte, ce nu face, ce planuri pentru viitor n-are şi încearcă să-şi facă… şi tot aşa. M. cred că bănuieşte ce ar primi dacă ar primi, deşi nu va primi. Aşa că e un soi de alinare. Bianca vede în M. un fel de duh magic care îi îndeplineşte toate dorinţele (mai ceva ca duhul lămpii lui Aladin, că ăla era limitat :D), terapie curată. De multe ori chiar şi devine real ceea ce îşi propune aşa că se încurajează de una singură ghemuindu-se la peniţa stiloului. Ştiţi ce nu v-am spus despre Bianca? (Pe lângă faptul că o mai apucă, de cele mai multe ori când e obosită ca în momentul de faţă, vorbitul la persoana a treia) Nu că e paranoică, că asta e veche. Mai devreme a citit jumătate dintr-o carte numai să se convingă că e ca ea, şi n-a fost, căci memoria îi e şubredă. Ce nu v-am spus dar probabil aţi observat… când mai dă peste un “sărbătorit” pe care se nimereşte să-l îndrăgească se apucă şi povesteşte aici, deşi nici talent de povestitor n-are. Nu ştiu ce să mă fac cu ea, zău. De filosof n-are, de scriitor n-are. Ce să aibe fata asta? Nici prea deşteaptă nu e. Ştie numai să zică ce nu-i place şi de ce nu-i place şi ce i-ar fi trebuit ca să-i placă. Dar când pe bună dreptate îi place un lucru nu ştie să zică de ce. Pur şi simplu rămâne mută. Poate că e şi ea uimită de faptul că găseşte ceva care să-i placă, sau cine ştie. Revenind. Astăzi e zi de Claude Debussy:

1898
1898

Scurtă prezentare: n. 22august19862; d. 25 martie 1918; compozitor francez; << mai multe aici  >>

Advertisements

11 thoughts on ““Muzica nu este o dublură a versului, ea îi creează o dimensiune nouă. “

   1. Hai, că s-a jucat frumos! Eu zic să-i dai voie să se mai joace, nu de alta, dar poate capătă și mai multă încredere – să vezi atunci ce iese! 😉
    P.S. Biancăi văd că nu-i place dezordinea și asta-i tare bine! 🙂

  1. Nu s-a mai jucat de multă vreme, nici regulile nu le mai ştie. E cazul să-i dau, zău că-i dau, să vedem ce iese 😀
   Biancăi nu-i place dezordinea dar nici procesul prin care se ajunge la curăţenie… 😀

 1. Bianca punea muzică la 5 dimineața, a văzut Alma Nahe! Da’ de teamă să n-o trezească soarele din visare, dar și ca să n-o țină la povești Bianca asta, care nu știe a povesti, s-a făcut că nu vede și s-a culcat.

 2. R A I F says:

  G. cred că bănuieşte ce va primi M., dacă ar primi, pentru că va primi sigur. G. este un AS, a promis! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s