pisici laci şi colaci

Din cauza prostiei, a celor sus puşi, nu plăteşte un singur ins. Mă tot agit, se pare inutil, de câteva zile încoace, mai exact de când s-a acceptat eutanasierea câinilor vagabonzi. De ce? Că asta e singura soluţie, nu? Cu aşa întrebări mi se sare-n cap (cu grijă, nu am un cap mare; şi nu rezistă mult). Cum pisici de ce? Păi cine naiba a mai pomenit să omori atâţia câini, să faci din românica o ţară a duhorii insuportabile de moarte? Şi cine îţi dă ţie dreptul să iei atâtea vieţi? Că cine eşti tu? În constituţie scrie clar: pedeapsa cu moartea este strict interzisă. Ar trebui aplicată şi în cazul ăsta (al câinilor, fiindcă din câte-mi amintesc înainte de ultimul incident, toţi spuneau că cel mai bun prieten al omului este câinele – stă în natura fiinţei umane să-şi omoare cel mai bun prieten? şi oricum mai multă încredere am într-un câine decât într-un om, îmi e mai frică să merg printre oameni, în plus cred că nu e om care să nu fi văzut hachiko). Suntem oameni sau altceva? Ba chiar mi s-a tot pus eticheta de: iubitoare de câini; de maidanezi. Ca să vă fie clar: MIE ÎMI ESTE FRICĂ DE CÂINI (în copilăria mea şi fericită şi ne, am avut nişte tangenţe urâte care uşor uşor şi-au pus amprenta, şi cum trec pe lângă un câine mi se pune un nod în gât) ŞI CHIAR DACĂ ÎMI ESTE FRICĂ DE CÂINI NU VREAU SĂ ÎI VĂD MORŢI, NUMAI DE PE STRADĂ VREAU SĂ DISPARĂ (şi să ajungă-n adăposturi, eventual) (să nu mă uit, nu? nici că mă uit). Câinilor din câte ştiu (din surse sigure) li se alocă alocaţia unui puşti înmulţită cu mult. Ăstora de pe stradă.

Aşadar buget pentru maidanezi, ca ei să ducă un trai greu dar liniştit în adăposturi a fost, că şi-au bătut nenorociţii de la putere joc de noi şi fiecare şi-a scos căciula pe unde a putut  păi e partea a doua. M-au mai sfătuit ăştia fără inimă să adopt eu câinii dacă nu îi vreau morţi. Păi nenică, i-aş adopta cu dragă inimă, dar cu ce îi hrănesc şi unde-i ţin? Că să-i las să-mi mănânce urechile nu pot (de fapt asta fac pisicile, după ce mori). Şi-n plus îi bagă la întreţinere, abia de mă scot pe mine în perioada toamnă-vară şi să-i bag pe ei? Şi în plus câinii mai răcesc, mai dă o maşină peste ei, mai aia şi celaltă, şi în loc să mi se ofere bani că fac o faptă bună mi se cer şi mai mulţi. În afară, păi e altfel. Ţi se scade din impozite suma pentru tratamentul câinelui. Nu că aşa ar merge treaba?

Omul a devenit un criminal. Un egoist. Un… nu mai e om şi cu asta basta. Dacă eşti de acord cu moartea atâtora … păi clar s-a dus ultimul pic de omenie. Treptat treptat o dăm în nazism. Boschetarii dragii mamii sunt de n ori mai periculoşi decât un maidanez. Şi cred că mulţi aţi fost salvaţi ori atenţionaţi de multe ori că-n spatele vostru e ceva necurat şi riscaţi să v-o luaţi. Eu una, da. Cu boschetarii ce facem? Haide să semnăm şi pentru uciderea lor, ce ziceţi?

Compar mere cu pere? Ba deloc.

Şi după boschetari, vă zic că voi sunteţi cei mai periculoşi. De voi mă tem, mă uit de trei ori în spate, voi mă veţi speria de acum încolo. Voi ăştia fără inimă. Care foarte curând veţi lua şi mai multe vieţi, şi nu doar pe ale animalelor. Veţi scăpa de tot ce vă stă în cale, veţi căuta siguranţa aducând haosul.

Luaţi aici :  

Advertisements

16 thoughts on “pisici laci şi colaci

 1. Dan says:

  Deja mă ia durerea de cap ! I-ai fată, tu, pe toţi la tine acasă ! Eu nu sunt dispus să plătesc pentru întreţinerea lor. Nici 15 lei pe zi de câine, nici 10 şi nici 5 lei. Şi-n plus să fie clar : câinii vor fi eutanasiaţi, nu omorâţi ! Omorât a fost copilul ăla din care au ajuns bucăţi în stomacurile lor.

  1. Mă ia pe mine durerea de cap, fiindcă toți care sunt pro eutanasiere asta zic: ia-i tu acasă.
   Fonduri pentru întreținerea lor sunt de când lumea, numai că s-au băgat în buzunar și nu s-au folosit. O duceau demult bine-merci într-un adăpost. Aici nu e câinele vinovatul ci românul. Copilul ăla nu a fost supravegheat. De parcă nu știm cum sunt copiii.

   1. Dan says:

    Fonduri pentru întreţinerea lor ar trebui alocate doar după ce restul fondurilor necesare unui trai decent sunt asigurate. Nu poţi aloca 100 de euro pe lună pentru un câine când alocaţia lunară pentru un copil este sub 10 euro.

   2. Dan says:

    “Ţara o putea duce super” ??? 😯
    Hai, măi, te rog eu să faci calculul : 100 de euro pe lună înmulţit cu 65.000 de câini în Bucureşti înseamnă 6,5 milioane euro pe lună. Îşi permite Bucureştiul ? Din partea mea, n-aveţi decât.

   3. Dan says:

    Omul ăla de care vorbeşti e fix OeNGhistul care zbiară acum împotriva eutanasierii fiindcă i se cam taie macaroana.

   1. Asta ma intreb si eu. 🙂
    Stii doar ca unele subiecte par a fi devenit tabu. Daca apuci sa spui ceva, iti pierzi toti prietenii.
    Vezi tu ca numarul parerilor este direct proportional cu numarul locuitorilor tarii, daca nu cumva mult mai mare 😆

   2. Ei, păi există prietenie? Intrăm în alte alea. 😀
    Și da, m-am abținut mult, numai că dau pe afară acum. 😛 Clar s-a redus numărul cititorilor, atât aici cât și pe facebook (pe facebook m-am luat la ceartă mult, acolo e în scădere bruscă, nu-i bai și așa sunt prea mulți) :D, dar na, nu toți trebuie să fie de acord cu mine 🙂 (însă cum să stai cu mâna-n sân când eutanasierea maidanezilor pornește de la faptul că un copil a fost „omorât” de niște câini care nu erau maidanezi, pe o proprietate privată, și cum îți explici că totul a început de când cei doi copii au dispărut timp de 1h și din fața bunicii în parc, iar ea bine merci n-a sesizat nimic. Cum îți explici că piciul de 4 ani era de 4-5 ori mai mic decât gardul…
    Ce naiba se întâmplă în țara asta nu pot să-mi explic (ei, ba pot, dar iar intru-n polemici).

   3. Nu-mi dau seama ce a fost acolo dar a fost un motiv suficient ca jumatate din Romanie plus unu, sa se plaseze impotriva celeilalte jumatati.
    Asta-i pretul libertatii de exprimare si a democratiei, care stii doar ca inseamna cuvantul celor multi impotriva celor putini

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s