ești fericit?

E amuzant cum întotdeauna căutăm răspunsuri la ceilalți încercând să aflăm  cât mai multe despre noi, cum îi întrebăm dacă sunt fericiți și ce îi face pe ei să se simtă astfel, cumva să ne spună și nouă scurtătura să atingem cât mai repede fericirea, s-o devorăm instant.

Or, aici apare problema, fericirea nu e ceva pe care să cauți la cutăriță, fericirea e ceva atât de simplu încât trece neobservată, fericirea nu e zâmbetul de la amiază, nu e momentul în care ți-a zis că te iubește, nu e primul sărut, nu e cadoul primit de la X, nu e vijelia pe care o admiri de la fereastră, nu e zăpada care se așterne cât ai clipi și te face să nu mai ai răbdare, somn, îți luminează noptea, nu e luna cu fazele ei, nu-i raza de soare care-ți mângâie șanțurile feței. Fericirea nu e atâtea și atâtea…. fericirea e însăși existența, iar pentru a și conștientiza asta cumva trebuie să încerci să arunci tot negativismul și să treci peste neplăceri cu ușurință, fiindcă existența are farmecul ăsta de a nu te plictisi, e cu bune, cu rele, însă toate trebuiesc primite cu zâmbetul pe buze, trebuie cumva profitat de pe urma oricărei stări.

Dacă vrei să iei parte la o conferință despre fericire  notează 5-6 octombrie!

Advertisements

5 thoughts on “ești fericit?

  1. Frumusetea in viata este data tocmai de cautarea fericirii; ciudat este ca nu cautam unde trebuie sau ca, exact cum expui tu, aflam prea tarziu ca “fericirea e însăși existența”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s