dar se poate?

Abia așteptam perioada asta a anului. E aia care te seacă cel mai tare, stoarce tot ce ai mai bun, cu furie, ca mai apoi să-ți dea o doză mare de curaj să te repui pe picioare. Din ultimul timp așa l-am și văzut pe „moș” … un fel de spovedanie. Cumva te scapă de toate neajunsurile și-ți dă putere să speri la mai bine și mai bine. Te bate la cap să-ți începi noul an mai cu haz. Ba chiar te și obligă (ilicit) să dai o tură prin tot ce-ai făcut și n-ai făcut, să vezi cu ochii tăi că dacă ți-o zic alții n-o crezi. Așa da filme de Crăciun. Și ce-i deranjant abia acum începe. Sutele de necunoscuți care îți fac urări în neștire, „prietenii” care-și amintesc doar de două ori pe an că exiști și te expediează repede printr-un apel, mailurile care de cele mai multe ori sunt identice doar destinatarul diferă… E perioada în care nu răspund la telefon, cât despre urări… doar celor care și-au amintit că exist de mai multe ori pe an și au fost acolo la fiecare respirație tăiată or măcar au dat un semn să-mi zică: ba, ești bine? Chiar dacă nu-i interesa. Nu-i timp să fiu rea. Și nici n-am fost. Continui să mă joc de-a toleranta.

Și dacă vă întrebați… Crăciunul meu e vesel. E liniștit. E la noi acasă. Mi-era dor să scriu: la noi acasă… Acasă dispăruse din cuvintele pe care le tot potrivesc cât mai așa și pe dincolo fără să pară că știu mai multe. 

Advertisements

8 thoughts on “dar se poate?

    1. Să fie doar atât? Pe noi Crăciunul ne aduce acasă. Și e frumos după luni întregi să ai timp să-ți revezi neamurile. E frumos să stați la povești, să născociți planuri de viitor… să fiți acolo, nu contează în ce condiții. Simți o liniște din aia de nedescris, și că aparți cuiva. nu ești singur. Să-și fi pierdut sensul? Poate și l-a pierdut pentru oamenii care nu mai știu să aprecieze ceea ce au decât în momentul în care nu îl mai au, și asta e trist.

      1. Totusi Craciunul in esenta nu are nimic cu varianta asta americanizata de intrunire de familie .Se pare ca am uitat ce sarbatorim .Si asta s-a intamplat acum 2000 de ani.

      2. Din contră. Și nu-i o „variantă americanizată de întrunire” :). E o întrunire obișnuită din moși-strămoși. Câtă vreme încă-i de colindețe, nici să vrei nu uiți ce-i Crăciunul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s