E timpul…

După Nichita Stănescu, „oamenii sunt păsări nemaiîntâlnite/cu aripi crescute înlăuntru” (Lauda omului).  Nimeni nu s-ar fi lăudat vreodată că a atins perfecțiunea. Când eram mică voiam să fiu un vultur. Nu țin minte dacă totul a pornit de la mine. Poate altcineva voia să fie vultur, mi-a surâs ideea și-am început să vreau și eu. Sau poate mă visasem vultur. Și parcă era toamnă și frunzele jucau leapșa … și eu îmi frângeam aripile-n mocirlă. Dar cine a mai văzut asemenea vulturi? Poate că de fapt eram cea mai mică și neînsemnată pasăre care se dădea drept vultur… Nemulțumită de propria condiție nu a știut niciodată cum să fie, nici să-și permită, speriată de ce ar putea descoperi, după cum își repeta „nu mi-e frică de nimic în afară de mine”… dar „de mine” nu existase decât sub forma de „ce pretind că sunt”…Până într-o zi când nu mai era pasăre. S-a trezit om, undeva, la marginea unei ore impare. De atunci încearcă să se regăsească. Deși aripile îi bat în gând, ca să le elibereze își va îndrăgi gândurile, nu se va mai teme. Gândurile nu fac rău. Gândurile îi aparțin; le poate modela după bunul plac. Gata cu limitările. Din când în când aude șoptit: e timpul, ia-ți zborul…

Advertisements

5 thoughts on “E timpul…

 1. ”… Deși aripile îi bat în gând, ca să le elibereze își va îndrăgi gândurile, nu se va mai teme. Gândurile nu fac rău. Gândurile îi aparțin; le poate modela după bunul plac…” — Superb, mulțumesc!

 2. R A I F says:

  Horoscop 2014 🙂

  Fecioară
  La începutul anului aveţi de dat câteva examene. Veţi lua toate notele pentru care v-aţi pregătit, dar să nu credeţi asta. Vă recomandăm să luaţi legătura cu o persoană care vă îndrăgeşte. Veţi ramâne cu amintiri frumoase toată viaţa.
  Relaţia sentimentală decurge normal iar flacăra pasiunii se va reaprinde începând din primăvară.
  Cu banii staţi bine în acest an. Dacă aţi facut greşeli ar fi bine să le remediaţi. Râsul ajută.

  Gemeni
  Veţi avea parte de multe cuceriri şi vă simţiţi bine în pielea voastră. Daţi dovadă de mai multă energie şi reuşiţi în acelaşi timp să vă îndreptaţi mici probleme de conduită. Veţi avea o altă viziune asupra vieţii.
  Cu banii obţinuţi vă ajutaţi familia. Dacă sunteţi tânăr veţi influenţa anturajul şi veţi deveni sufletul petrecerii.

  Taur
  Sunteţi predispus si dispus să mai renunţaţi la micile secrete pe care le aveţi. Daţi dovadă de mai multă maturitate şi asta îi va face pe cei din jur să vă aprecieze. Vă recomandăm să nu vă enervaţi chiar din orice.
  Banii obţinuţi vor fi cheltuiţi în mod plăcut.

  Leu
  Leii îşi ajută familia şi vor deveni mai mulţumiţi de propriile realizări. Vara se vor simţi excelent şi vor face o călătorie în afara oraşului. Vorbele alese îi vor face pe ceilalţi să fiţi ascultat.
  Cu banii staţi bine şi veţi şti să îi gestionaţi.
  Poate că anul acesta veţi lua un Oscar pentru cel mai bun film al anului.

  Capricorn
  Înafară de faptul că pe data de 31 decembrie anul trecut eraţi la cumpărături în Mall Băneasa şi în acest an aveţi acelaşi spirit rebel, dar plăcut, ce vă caracterizează. Aveţi parte de o mulţime de prieteni care vă stau alături. Veţi fi privit cu respect.
  Câştigurile bănesti sunt acceptabile şi nu veţi duce lipsă de mici cheltuieli ce vor fi bine venite. Poate o excursie sau amenajarea locuinţei.

  Berbec
  Veţi duce la bun sfârşit o activitate ale cărei baze se vor pune în primăvară. Sunteţi ca un magnet pentru cei din jur şi reuşiţi să le oferiţi idei pentru îndeplinirea planului de afaceri. Dorinţa vă va fi respectată.
  Banii vă intră în cont şi reuşiţi să mai achitaţi din datorii.

  Scorpion
  Anul acesta vă veţi ocupa de copii. Nu e exclus să vedeţi în ei copilul de odinioară. Vă recomandăm să le explicaţi pe înţelesul lor anumite aspecte ale vieţii. Prietenii vă sunt aproape, unul în mod deosebit de special, şi nu veţi face mari eforturi pentru ca aceştia să realizeze că aveţi un cuvânt de spus în privinţa petrecerilor de orice fel. Veselia e la ea acasă.

  Peşti
  Luaţi legătura cu multă lume în acest an şi veţi putea pune bazele unei afaceri de succes. Firea dumneavoastră uşor schimbată ii va face pe apropiaţi să vă ajute cu ce au ei mai bun.
  Nici banii nu lipsesc şi veţi avea impresia că atunci când îi aveţi nu îi cheltuiţi. Un an cu evenimente plăcute.

  Rac
  Veţi continua să fiţi în centrul atenţiei pe tot parcursul anului. Se prea poate să fiţi cerut în căsătorie. Simţiţi că problemele băneşti se cicatrizează şi vă restabiliţi echilibrul interior. Îmbrăcaţi-vă la modă şi nu neapărat cu haine scumpe. Vă gândiţi să deveniţi mămică.
  Banii nu vă lipsesc.

  Balanţă
  Alături de toate semnele zodiacale vă simţiţi excelent. Chiar dacă staţi mai retras veţi concepe acţiuni care vor schimba planeta. Vă gândiţi să vă înscrieţi la un curs de dans. Vara toate privirile vor fi îndreptate spre dumneavoastră. Nu veţi dezamagi.
  Veţi cheltui cât aveţi. Aveţi de unde.

  Săgetator
  În acest an vă gândiţi serios să înfiripaţi o relaţie de dragoste. Toate vor fi bune şi frumoase. Vă recomandăm să fiţi sinceri. Aveţi de partea dumneavoastră şi anturajul.
  Situaţia materială va intra pe o culme. Cheltuiţi prudent cu încredere.

  Vărsător
  E mai mult decât adevărat că în acest an veţi călători mai mult decât de obicei. E cert faptul ca vă veţi întâlni cu persoana iubită în cel mai scurt timp, dacă vă ţineţi telefonul deschis, şi în roaming.
  Flacăra pasiunii va continua să ardă toată viaţa. Veţi rămâne mereu tineri indiferent de ce va zice lumea.
  Banii nu sunt o problemă pentru dumneavoastră. Speraţi să vă cumpăraţi casa visată în care să locuiţi cu persoana iubită cunoscută mai demult. Visele pot deveni realitate.

  Notă: Ne cerem scuze doar dacă nu v-aţi găsit la zodia dumneavoastră. Dacă nu vă regăsiţi nici în ascendent atunci măcar tot puteţi zâmbi pentru că a n u l va fi m i n u n a t pentru t o a t ă l u m e a.

  Horoscop oferit în colaborare cu biancadobrescu.wordpress.com
  _________
  Şi un banc:

  Birou briefing

  – Raif, tu unde te-ai născut?
  – Mi-e ruşine să zic.
  – Să te ajut?
  – Nu, mulţumesc, oricum nu-mi amintesc.
  – Ce-ţi lipseşte?
  – L O C A L I T A T E A !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s