primăvara*

E momentul să faci cunoștință cu ordinara păpădie, din care obișnuiam să-mi fac fluier. Această păpădie ar trebui să devină celebră. Or eu încerc să-i aduc celebritatea.
Păpădie găsim la orice pas. Este o plantă antitoxică și depurativă.

– bun diuretic; dă un aspect sănătos pielii; bogată în vitamine, minerale, oligoelemente: astfel îi putem folosi frunzele (care conțin potasiu, fier, calciu, mangan, siliciu, cupru)  în salate; ajută la o mai bună funcționare a ficatului (conține colina, vitaminele A, C, K, D); tratează anemia, previne apariția anemiei; hepatită, ciroză incipientă; pietrele la rinichi, utilă în constipații; psoriazis; insuficientă secreție de salivă, gastrită hipoacidă; diabet, hemoroizi; folosită în tratarea inefcțiilor; în toxinfecții alimentare,  îmbunătățește circulația sângelui; tonic general pentru organism;

* Se recoltează din aprilie până la sfârșitul lui mai.

* Se folosec atât frunzele cât și rădăcinile. Pentru afecțiuni ale ficatului se folosesc doar rădăcinile cât și pentru pietrele la rinichi (ceai în acest caz care se bea pe stomacul gol), artitră, artroză, acnee, eczeme, sufernțe ale fierii, pancreascului & gută.
* Se iau 1-2 lingurințe de frunze uscate la o cană de apă fiartă. Se așteaptă cinci – zece minute. Se bea de trei ori pe zi.
* Pentru rădăcini: o lingură de plantă se opărește cu o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat 15 minute, se strecoară, se beau trei ceșcuțe  pe zi între mesele principale.
* Florile se folosesc la producerea vinurilor.
* Frunzele stimulează apetitul, digestia.
ATENȚIE: NU CONSUMA PĂPĂDIE DACĂ EȘTI ALEGIC/Ă LA AMBROSIE, CRIZANTEME, GALBENELE, MUȘEȚEL, COADA ȘORICELULUI, MARGARETE SAU IOD.
+ DACĂ IEI ȘI MEDICAMENTE CONSULTĂ MEDICUL ÎNAINTE.

Pentru mai multe informații cu privire la planta minune click aici.
Sursă foto.

+ Vă mulțumesc pentru urări. Și dacă nu răspund este fiindcă zilelea astea sunt mai mult în offline, prinsă-n ale noastre. Un Paște fericit tuturor, multă sănătate, liniște și fericire! Fiecăruia după plac!

Advertisements

2 thoughts on “primăvara*

  1. Andra says:

    Aceasta planta ajuta si la tratarea hemoroizilor, insa nu ste de ajuns. Pe langa administrarea leacurilor pe baza de papadie este necesar sa va pastrati o igiena intima foarte buna, o dieta alimentara echilibrata si un stil de viata cat mai sanatos. In combinatie cu aceasta plant aeste recomandat ca pacientii sa aibe un consum ridicat de firbe si vitamine http://hemostop.ro/trateaza-hemoroizii-cu-fibre-alimentare/. Din propria experienta va sfatuiesc sa va feriti pe cat se poate de constipatie. Multa sanatate!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s