Salturi prin amintiri

Dai pe gât un pahar de vin bun și faci o radiografie a ultimului an.

Parcă ai învățat să iubești și cum să te lași iubit, parcă ai uitat să scrii, parcă și-au permis prea mulți să fie „păreriști”, parcă ai progresat sau poate nu și ar fi loc de vorbe bune care întârzie să apară.

Parcă … atât de mulți de „parcă”, mai că-ți vine să-ți iei lumea în cap, să urci într-un tren care să te ducă habar n-ai unde. Mereu ai vrut să te plimbi și să scrii.

Nopți interminabile cu trenul. Muzică nebună-n căști. Așa urma să arate adolescența ta. Sau ce a mai rămas din ea. Ah, zici că a trecut de mult prea multă vreme, ca și cum n-ar fi fost niciodată.

Îți intră ceva-n ochi, înjuri printre dinți, te scarpini, respiri, inspiri, început. Începutul nu se termină niciodată, fiindcă din fiecare  sfârșit iese început. Pisici.

Altfel, tot altfel ar fi trebuit să arate tărășenia asta.

Toți zic că nu mai e vreme. Nu mai e vreme să ne citim unii pe alții, să ne discutăm unii pe alții, seara la terasă, cu o silva brună-n față.

Tu nu mai bei silva brună.

Discuțiile de la gât în sus, dispar treptat. Nu mai sunt idei sunt doar vorbe, mai exact fapte, sau poate vorbe despre fapte, despre faptele unora de a căror existență nu te-a interesat niciodată. Și înveți să te intereseze. Și înveți că dincolo de lumea ta, în care te retrăgeai de toți, există o altfel de realitate. Uneori acidă. De care cauți să te ferești.

Și nimeni nu te lasă. Și n-ai scut. Și trupul ți-e șubred. Și aștepți să renaști.

Apoi îți amintești că e septembrie și n-ai avut niciodată un septembrie trist. Întotdeauna te-a prins în toane bune, ușor grăbită, fiindcă mereu ai dat dovadă de nerăbdare, pur și simplu din punctul A cauți să faci un salt de acrobat, care nu-ți iese, te împiedici puțin, îți scrântești o gleznă, ceva, și ajungi la C.Ușor obosită pare că nu se întâmplă nimic. Că te transformi într-o persoană tot mai responsabilă, dar pentru ce mai exact?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s